Šahtar startao pobjedom, Dinamo kiksao u Kijevu

Ukrajinska Premier liga, 1. kolo

Šahtar startao pobjedom, Dinamo kiksao u Kijevu

Edmir Škorić

Nogometaši Šahtara iz Donjecka pobjedom su krenuli u odbranu naslova ukrajinskog prvaka.

Šahtar je na Donbass Areni ugostio Goverlu, koja je imala nekoliko izglednih prilika da pomrsi račune "rudarima", no iskustvo je bilo na strani Darija Srne i društva.

Poveo je Šahtar na otvaranju drugog diela, kada je Dmitro Grečjškin sjajno tukao sa 20-ak metara i pogodio. Konačan rezultat postavio je Brazilac Luiz Adriano u 89. minuti. Srna je ubacio s desne strane, Adriano nadskočio svog čuvara i loptu sa svega pet metara glavom zakucao u mrežu.

Za razliku od Šahtara, kijevski Dinamo nije najbolje otvorio sezonu. Volyn je odnio bod iz Kijeva. Kinaš je u drugoj zabio za 0:1, a Mbokani u 28. izjednačio rezultat, što je bio i konačni u današnjem duelu ove dvije ekipe.

Ukrajinska Premierliga, 1. kolo:
Karpatij - Vorskla 0:2 (Savčenko 22 - ag, Januzi 51)
Šahtar - Goverla 2:0 (Grechyshkin 47/ Adriano 89)
Dinamo Kijev - Volin (Mbokani 28/ Kinaš 2)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti