Šahtar u Donjecku 10 od 10

Premier liga Ukrajine, 19. kolo

Šahtar u Donjecku 10 od 10

Edmir Škorić

Nogometaši Šahtara u Ukrajini nemaju konkurenciju. U prvom susretu 19. kola rutinski su "odradili" Volyn i u odnosu na drugoplasirani Dnipro imaju čak 16 bodova prednosti!

Šahtar je na Donbass Areni u prvom susretu 19. kola imao lagan zadatak. Kao i u većini utakmica. Slavili su protiv Volyna s 4:1 i odavno je poznato da su novi (stari) prvaci Ukrajine.

 

Klubu iz Donjecka je ovo bila 10. domaća utakmica i 10. pobjeda uz 32 postignuta pogotka i samo šest primljenih. Ukupan skor im je 18-0-1. 

 

Poveli su domaći autogolom Olega Shandruka u 10. minuti. Samo četiri minute kasnije Aleksandr Kucher pogađa za 2:0 na asistenciju hrvatskog reprezentativca Darija Srne. Uspjeli su gosti da smanje preko Erica Bicfalvija u 51. minuti.

 

Tri minuta nakon toga Šahtar se vraća na dva gola prednosti. Brazilac Douglas Costa je pogodio za 3:1, a konačan rezultat postavio je hrvatski napadač Eduardo da Silva u trećoj minuti sudačke nadoknade.

 

Premier liga, 19. kolo:

Šahtar - Volyn 4:1 (Shandruk 10 - ag, Kucher 14, Douglas 54, Eduardo 93/ Bicfalvi 51)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.