Šahtaru pripao ukrajinski derbi protiv Dinama

Premierliga, 23. kolo

Šahtaru pripao ukrajinski derbi protiv Dinama

Edmir Škorić

U velikom ukrajinskom derbiju Šahtar je u Kijevu savladao Dinamo sa 2:1 i došao korak bliže odbrani naslova državnog prvaka.

Andrij Jarmolenko je već nakon deset minuta igre doveo Dinamo u vodstvo za veliko slavlje na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

 

Međutim, Šahtar se vraća do kraja prvog dijela i to autogolom Danila Silve u 44. minuti. Jubilarnim 20. golom u sezoni Henrih Mhitarjan donosi pobjedu Šahtaru u 75. minuti.

 

Drugi klub iz Donjecka, Metalurh, deklasirao je momčad Karpata s 4:0, a bh. internacionalac Semir Štilić igrao je od 54. minute u redovima gostiju. 

 

Hoverla je slavila sa 2:0 u gostima kod Tavriyje. 

 

Ukrajinska Premierliga, 23. kolo:

Dinamo Kijev – Šahtar Donjeck 1:2 (Jarmolenko 10 / Danilo 44-ag, Mhitarjan 75)

Metalurh Donjeck - Karpaty 4:0 (Moraes 15, 54, Leonardo 29, Polevoy 90)

Tavriya - Hoverla 0:2 (Le Tallec 11, Balafs 37)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.