Saint-Etienne nakon penala izbacio PSG iz Liga kupa

Promašaj Thiaga Silve skupo koštao Parižane

Saint-Etienne nakon penala izbacio PSG iz Liga kupa

A. Haznadarević

Skupocijena momčad PSG-a eliminisana je iz Liga kupa Francuske od strane Saint-Etiennea, čiji su igrači bili uspješniji u izvođenju jedanesteraca.

Saint-Etienne i PSG ove sezone su neke od momčadi koje igraju najozbiljniji fudbal u Francuskoj, a da su obje jako kvalitetne pokazao je i večerašnji meč koji jednostavno nije mogao odlučiti pobjednika sve do jedanesteraca.

 

Glavna udaračka igla PSG-a fenomenalni Zlatan Ibrahimović, mnogo puta je prijetio, ali golman domaćih je ostao nesavladiva enigma za velikog Ibru.

 

Imao je i St. Etienne svoje prilike, najizglednije preko Ghoulama i Hamouma, ali bez uspjeha.

 

U nastavku PSG je bio opasniji, prvo je Menez zaprijetio, da bi nakon njega i Ibrahimović, Silva i Lavezzi propustili svoje prilike. Ipak, do kraja regularnih 90 minuta, a zatim i oba produžetka nije bilo promjene rezultata, pa se pristupilo izvođenju jedanesteraca.

 

Šutevi sa bijele tačke su donijeli prolazak Saint-Ettieneu, koji je bio s(p)retnija momčad, te je na taj način osvojio svoju kartu za polufinale Kupa.

 

Posebno treba istaći to da je najskuplje pojačanje PSG-a Thiago Silva bio tragičar večeri, nakon što mu je odbranjen jedanesterac, koji je u konačnici i odlučio pobjednika.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuska, Liga kup

Saint-Etienne - PSG 1:0 (penali: 5:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.