Saint-Etienne osigurao nastup u Evropi

Nakon pobjede nad Montpellierom

Saint-Etienne osigurao nastup u Evropi

Edmir Škorić

Nogometaši Saint-Etiennea savladali su u prvom nedjeljnom susretu 36. kola francuske Ligue 1 Montpellier rezultatom 2:0.

Saint-Etienne ima jedan poduži niz utakmica bez poraza. Istina, većina ih je završena neriješeno, ali danas su uspjeli Zeleni da vežu drugu pobjedu u prvenstvu.

Nakon 2:1 trijumfa u Evianu prošlog vikenda, danas su sa 2:0, pred svojim navijačima, pobijedili Montpellier. Strijelci su u drugom poluvremenu za domaće bili Hamouma u 48., odnosno Erding u 57. minuti. 

Saint-Etienne je trenutno na četvrtom mjestu sa 63 boda i definitivno će predstavljati Francusku u Evropskoj ligi sljedeće godine. 

Ligue 1, 36. kolo:
Saint-Etienne - Montpellier 2:0 (Hamouma 48, Erding 57)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti