Sakan potpisao, danas stižu Regoje i Dujković

Nova imena na Bilinom polju

Sakan potpisao, danas stižu Regoje i Dujković

Dino Kurbegović

Kao što je SportSport.ba sinoć i najavio, danas je ugovor sa zeničkim Čelikom potpisao 27-godišnji defanzivni veznjak Duško Sakan. 

Ovaj nogometaš pojačat će konkurenciju u veznom redu, a u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je za Borac, Posušje, Rad, Slobodu i Metalleghe iz kojeg dolazi na Bilino polje. On će u crno-crvenom dresu ostati najmanje do ljeta, kada će se razgovarati o eventualnom produženju saradnje.

Nakon visokog poraza od visočke Bosne, očito je rukovodstvo kluba odlučilo da su klubu potrebni novi igrači, koji imaju iskustva igranja u Premijer ligi. Osim Sakana, danas bi ugovore s Čelikom trebala potpisati još dva nogometaša. Kako saznaje naš portal ugovore do ljeta će potpisati 33-godišnji golman Ratko Dujković, bivši reprezentativac naše zemlje, te nekadašnji prvak BiH s ekipom Zrinjskog. On je posljednju polusezonu proveo u Olimpicu, gdje je zajedno sa Dejanom Bandovićem dijelio minutažu. 

Zeničane će u odbrani pojačati i iskusni 35-godišnji Bojan Regoje, koji dolazi kao zamjena za Bojana Markovića, koji je otišao u Albaniju. Regoje ima u svojim nogama preko 200 nastupa u Premijer ligi za ekipu Slavije, te Olimpica, s kojim je prije tri sezone osvojio i Kup BiH. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bez obzira na dolazak ovih igrača, čelnici Čelika i dalje računaju na dolazak Aldina Džidića, Mahira Karića, Adnana Zahirovića i Harisa Dilavera, čiji status još upitan.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi