Sakho i Erdinc za pobjedu PSG-a
Francuski štoper senegalskih korjena, Mamadou Sakho

Ligue 1, 9. kolo

Sakho i Erdinc za pobjedu PSG-a

Odigrana je i posljednja utakmica 11. kola francuske Ligue 1 za danas, a snage su odmjerili Toulouse i PSG, gdje su Parižani odnijeli pobjedu sa stadiona Municipal, rezultatom 0:2.

Gosti su dobro počeli, a već u 11. minuti sjajni 20-godišnji štoper, Mamadou Sakho postiže pogodak za 0:1, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U 57. minuti 23-godišnji turski napadač, Mevlüt Erdinç udvostučava prednost za goste iz glavnog grada Francuske. U nastavku, 49-godišnji stručnjak na klupi domaćina, Alain Casanova pokušao je sa nekim izmjenama.

Ubacio je veznjaka Wissama Ben Yeddera i gvinejskog napadača Fodéa Mansaréa, ali mu to nije donijelo nikakve promjene, rezultat je ostao nepromijenjen.

TOULOUSE: Valverde, Fofana, Gunino, Pantxi Sirieix (od 70. minute Mansare), Braaten, Sissoko, Paulo Machado, Tabanou, Capoue, Devaux, Tafer (od 61. minute Ben Yedder).

PSG: Edel, Jallet, Tiéné, Armand, Sakho, Clément, Nenê (od 69. minute Sessegnon), Chantôme, Giuly (od 83. minute Bodmer), Erdinç (od 70. minute Luyindula), Hoarau.

ŽUTI KARTONI: Paulo Machado, Devaux, (Toulouse), Chantôme (PSG)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.