Salahu veliko priznanje u Egiptu: Dao je dobar savjet svim roditeljima

Salahu veliko priznanje u Egiptu: Dao je dobar savjet svim roditeljima

E. Škorić

Zvijezda Egipta i Liverpoola Mohamed Salah nagrađen je od strane Egipatskog nogometnog saveza zabog nadahnjujuće uloge u tamošnjem nogometu i kao prvi egipatski igrač koji je osvojio englesku Premier ligu i Ligu prvaka.

Salaha je selektor Egipta Hossam El-Badry pozvao za predstojeće mečeve protiv Toga u kvalifikacijama za Kup nacija 2021. godine. Faraoni su u prva dva meča remizirali s Kenijom i Komorom, pa su sada treći i imat će imperativ pobjeda protiv Toga

EFA je odlučila da dolazak Salaha u nacionalni kamp iskoristi kako bi ga nagrada za sve ono što donosi egipatskom nogometu.

"Velika je stvar što sam dobio ovo priznanje u svojoj zemlji. Od malena sam želio da se poboljšam i da postanem bolji. Inspirisali su me mnogi igrači, prije svih Zidane, Ronaldo Nazario, Luis Figo i Francesco Totti. Kada sam igrao s Tottijem, osjećao sam da sam ispunio jedan od svojih snova", kazao je Salah.

Također, kazao je da su njegovo nadahnuće bile i neke egipatske legende poput Mahmouda El-Khatiba i njegovog bivšeg trenera Diaa El-Sayeda.

“Savjetujem bilo kojem roditelju da ne omalovažava san svog djeteta. Moja priča je najveći dokaz. Došao sam iz sela koje je daleko od Kaira i znao sam se buditi u 4 ujutro da bih išao na trening. Podrška moje porodice razlog je onoga što trenutno živim", dodaje napadač Liverpoola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi