Salčinović: Bojim se za budućnost svog matičnog kluba

Krilnom napadaču Čelika istekao ugovor

Salčinović: Bojim se za budućnost svog matičnog kluba

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prošlu sezonu su završili na šestoj poziciji, te su igrama i ponašanjem prema crno-crvenom dresu pobrali velike simpatije svih navijača širom države. Bez obzira na dobre igre, te igrački kadar u kojem je igrala većina momaka ponikla u klubu s Bilinog polja, situacija u klubu nikad nije bila gora, te kako stvari stoje Zeničani će naredne sezone biti glavni kandidat za ispadanje iz najvišeg ranga.

Prilog tome ide u tome što je za 14 igrača istekao ugovor, a i oni koji su imali ugovor (Džidić, Karić, Jusić, Dedić i Hećo) uzeli su papire i svoju karijeru će nastaviti u nekom drugom klubu.

Jedan od igrača kojem je istekao ugovor je i 28-godišnji Fenan Salčinović, sjajni krilni napadač, koji se u prošloj sezoni vratio na teren nakon teške povrede. Ovaj Zeničanin je za SportSport.ba govorio o trenutnom stanju na Bilinom polju, te svojim ambicijama i nastavku karijere.

"Mislim da je stanje u kojem se nalazi Čelik bruka i sramota svih Zeničana, koji kod kuće pišu i pametuju po društvenim mrežama, a klub se polako gasi. Gigant kakav je ovaj klub vjerovatno će naredne sezone doživjeti sudbinu Veleža i krajnje je vrijeme da se svi zajedno probudimo i spasimo naš voljeni klub. Nisam upisan u historiju Čelika zlatnim slovima, ali neću dopustiti sebi da budem upisan  kao igrač koji je ispao iz lige. Čelik se rasipa, dugovanja su velika i ne vidim izlaz iz ove situacije", razočaran je Salčinović.

Istekao mu je ugovor s Čelikom, te se nada još jednom odlasku u inostranstvo.

"Volio bih se još jednom okušati u inostranstvu, budući da na moje godine ovo je možda jedna od posljednjih prilika. Ako ne odem vani, onda sam spreman razmotriti ponude iz Premijer lige. Nažalost svoju karijeru ću morati nastaviti negdje drugo, dalje od voljenog kluba jer ni mi igrači ne možemo živjeti i hraniti svoje porodice od obećanja i lažnih nada. Oporavio sam se od povrede, prošlu polusezonu sam uhvatio zalet i očekujem da u narednoj budem onaj stari. Čelik je imao sjajnu ekipu, koja bi sa trojicom novih igrača imala mjesta među tri ekipe u državi, ali očito da to nikoga ne interesuje i svi ćemo na kraju zajedno plakati kada klub doživi ono najgore", završio je Salčinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fenan Salčinović 28-godišnji je krilni napadač, koji je u svojoj karijeri pored Čelika nastupao za Olimpic, Zrinjski, Rijeku, Sandefjord i Lech Poznan. U prošloj sezoni u dresu Zeničana odigrao je 18 utakmica uz dva gola i dvije asistencije. Njegovim golom protiv Željezničara na Bilinom polju ugašene su evropske ambicije Plavih s Grbavice, koji su nakon tog poraza izgubili plasman u jedno od mjesta koje vode u Evropu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi