Salčinović: Pobjedom napraviti dobru uvertiru pred Široki

Čelik na Bilinom Polju dočekuje Radnik

Salčinović: Pobjedom napraviti dobru uvertiru pred Široki

Dino Kurbegović

Nogometašima Čelika sigurno su sve misli usmjerene na revanš polufinala Kupa naredne srijede na stadionu Pecara, gdje će pokušati odbraniti prednost od 2:0 iz prvog susreta, te se nakon 2011. godine ponovo plasirati u finale ovog takmičenja.

Prje utakmice sezone izabranici Nizaha Hukića u subotu će odigrati prvenstveni protiv Radnika iz Bijeljine.

Biće to duel dvije ekipe koje su u posljednja tri međusobna susreta remizirale, a posljednji duel jesenas u Bijeljini završen je bez golova.

Nakon oporavka od povrede na teren Bilinog polja u subotu bi trebao istrčati i ofanzivni veznjak Fenan Salčinović, koji je spreman za najteža iskušenja u finišu sezone.

"Imao sam problema sa leđima, tako da nisam bio u konkurenciji za posljednje tri utakmice. Oporavio sam se i treniram sa ekipom tako da sam spreman maksimalno za naredne utakmice".

"U subotu nam dolazi neugodna ekipa Radnika, koja voli da se nadigrava i to bi trebalo da bude dobra utakmica dvaju ekipa, koje nemaju rezultatski imperativ u prvenstvu".

"Mi igramo kod kuće i naravno da svaku utakmicu idemo na pobjedu, a trijumf protiv Radnika bila bi dobra uvertira pred utakmicu sa Širokim u srijedu", nada se 27-godišnji Zeničanin.

U Zenici svi razmišljaju o revanšu polufinala Kupa, te eventualnom prolasku u finale ovog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ekipa je sjajno odigrala prvu utakmicu, imamo prednost, ali ništa nije još gotovo. Široki je odlična ekipa, koja ima veoma dobrog i modernog trenera, tako da nas očekuje velika borba na Pecari. Mišljenja sam da moramo postići gol, a ako se to desi mislim da je priča završena. Ako ponovimo pristup i igru kao iz prve utakmice, onda rezultati ne bi trebao izostati". 

"Ovo je velika šansa koju ne smijemo propustiti i nadam se da ćemo obradovati naše navijače, kojima bi plasman u finale bio najbolji poklon za svu podršku koju nam pružaju ove sezone"kazao je za SportSport.ba Fenan Salčinović veznjak koji jednim potezom može odlučiti utakmicu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.