Salčinović pogodio, Šariću 30 minuta

Sandefjord remizirao

Salčinović pogodio, Šariću 30 minuta

Edmir Škorić

U 19. kolo norveškog prvenstva Sandefjord naših internacionalaca Admira Raščića, Fenana Salčinovića i Samira Šarića remizirao je sa drugoplasiranom ekipom Molde FK. Salčinović, bivši igrač zeničkog Čelika, bio je strijelac vodećeg gola za domaći tim.

Sandefjord je, unatoč vodstvu, na svom terenu izvukao samo bod protiv Moldea, ekipe koja se bori za naslov prvaka Norveške. Najzaslužniji za remi bio je Fenin Salčinović, bivši igrač zeničkog Čelika, koji je u 73. minuti domaće doveo u vodstvo. No, samo minut poslije Mota je gostima donio izjednačenje te time postavio konačan rezultat.

Treba istaći da je Salčinović dobio žuti karton u 49. minuti, a teren je napustio u posljednjoj minuti utakmice uz gromoglasan aplauz domaćih navijača. Bivši napadač Sarajeva, Admir Raščić, danas nije dobio svoju priliku, ali je zato Samir Šarić na terenu proveo posljednih 30 minuta.

Šarić je bh. internacionalac koji je ranije nastupao za Radnik iz Hadžića, Sarajevo, norveški Umea FC i Lov-Ham.

Norveško prvenstvo, 19. kolo:
Brann - Bodo/Glimt 4:2, Sandefjord - Molde 1:1, Tromso - Stromsgodset 2:1, Valerenga - Odd Grenland 0:3, Viking - Lyn 5:2, Rosenborg - Lillestrom 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.