Salčinović: Sarajevo je veliki klub, ali ne želim žuriti

Razgovor s povodom s Fenanom Salčinovićem

Salčinović: Sarajevo je veliki klub, ali ne želim žuriti

Adnan Beganović

Jedna od najvećih zvijezda januarskog prelaznog roka u Bosni i Hercegovini mogao bi biti veznjak Fenan Salčinović, koji će u narednim danima najvjerovatnije sporazumno raskinuti ugovor sa Olimpicom.

Iako još nema punih 26 godina iza Salčinovića je jako bogara karijera, kako domaća, tako i inostrana. Istu je počeo u rodnoj Zenici, odnosno u Čeliku, odakle je otišao u Lech, pa preselio u norveški Sandefjord.

Iz Norveške se ovaj veznjak, zbog čije igre se dolazi na stadione, vraća u BiH, tačnije u Zrinjski, da bi se potom otisnuo u Rijeku. U momčadi s Kantride se zadržao godinu dana i za veoma kratko vrijeme postao je ljubimac tamošnje publike, da bi u posljednjih pola godine nosio dres Olimpica.

Iako je s Vukovima potpisao dvogodišnji ugovor po svemu sudeći isti će u narednih par dana biti raskinut na obostrano zadovoljstvo, o čemu je SportSport.ba već i pisao.

Kako se saznalo da će Salčinović najvjerovatnije biti slobodan igrač tako su počele i pristizati ponude na njegovu adresu, a ovog veznjaka u svojim redovima rado bi vidjelo i Sarajevo s čijim predstavnicima je i obavio jedan razgovor.

"Ja sam još uvijek igrač Olimpica, no u narednim danima ćemo se po svemu sudeći koretno rastati. Istina je da sam obavio jedan razgovor s čelnicima Sarajeva, no želim naglasiti da je za sada sve ostalo na tome. Da budemo načisto, godi interes Sarajeva jer se radi o jednom od najboljih bosanskohercegovačkih klubova, ali konkretan dogovor nismo postigli. Ponavljam, još uvijek sam igrač Olimpica i ukoliko se rastanemo, u šta ne sumnjam, postoji realna mogućnost da karijeru nastavim u bordo momčadi", za SportSport.ba je izjavio Salčinović.

Prema našim informacijama za ovog fudbalera zainteresovani su i neki klubovi iz Hrvatske, gdje je u dresu Rijeke ostavio dobar dojam, te iz Slovenije i Norveške.

"Nakon što ste objavili da ću s Olimpicom sporazumno prekinuti saradnju zvali su me iz pomenutih država, ali ne želim žuriti. Odvagat ću dobro i nadam se da ću na kraju donijeti ispravnu odluku. U Zenici samostalno održavam formu i za nekih sedam dana definitivno će se znati gdje ću nastaviti karijeru", ističe Salčinović.

Nakon odlaska iz Čelika ovaj veznjak je u dva navrata bio na korak do povratka u svoj matični klub, no do istog nije došlo.

"U dva navrata sam bio na korak do povratka u Čelik, ali do realizacije transfera nije došlo. Prije nego što sam potpisao ugovor sa Zrinjskim sa tadašnjim predsjednikom Čelika Mirsadom Čizmom sam dogovorio sve uslove oko mog povratka, ali nakon našeg dogovora nikad mi se nije javio. Zatim sam ljetos čak i trenirao sa Čelikom, no nismo se dogovorili iako sam čelnicima kluba nudio da polusezonu odigram džaba, pa da nakon isteka iste vidimo šta i kako dalje. Nismo se uspjeli dogovoriti, a nakon toga sam u medijima mogao pročitati mnogo toga što nije imalo veze sa istinom. To me veoma zabolilo jer Čelik je moj klub i sigurno ću se jednog dana vratiti na Bilino Polje", zaključio je Salčinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.