Salčinović strijelac u remiju Sandefjorda

Norveško fudbalsko prvenstvo

Salčinović strijelac u remiju Sandefjorda

A. Beganović

Večeras jet u okviru 23. kola norveškog fudbalskog prvenstva odigrano pet susreta, a Sandefjord naših Almir Raščića i Fenena Salčinovića odnio je bod s gostovanja kod Vikinga (2:2).

Momčad naših internacionalaca u posljednje vrijeme igra sjajno i nakon pobjeda nad Brannom i Lynom, u prethodna dva kola, večeras je na teškom gostovanju kod Vikinga uspjela doći do boda.

Sandefjord je večerašnji susret otvorio mnogo bolje i već u 12. minuti golom Mane došao je u vodstvo. U sudijskoj nadoknadi vremena prvog poluvremena domaći preko Skogseida uspjeli us poravnati.

U drugom poluvremenu momčad naših internacionalaca igra sjajno, a dobru igru okrunili su pogotkom u 65. minuti susreta. Strijelac za novo vodstvo Sandefjorda bio jet naš internacionalac Fenana Salčinović. Sve do dvije minute prije kraja susreta, Sandefjord je vodio, a onda Ijeh pogađa za konačnih 2:2.

Na tabeli nakon 23 odigrana kola ubjedljivo vodi Rosenborg, koji na svom kontu ima 51 bod, dok jet Sandefjord sa 29 bodova u zlatnoj sredini.

Norveška fudbalska liga, 23. kolo:
Valerenga – Molde 2:1
Viking – Sandefjord 2:2
Stromsgodset – Odd Grenland 3:1
Aalesund – Bodo 1:1
Tromso – Fredrikstad 2:0
Start – Bran 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.