Salibašić u banovićkoj Budućnosti

Salibašić u banovićkoj Budućnosti

Nakon rastanka sa turskim Konyasporom, Muamer Salibašić potpisao je jednogodišnji ugovor sa ekipom banovićke Budućnosti.

Iako je imao nekih ponuda iz Premijer lige, Salibašić se odlučio za potragu angažmana u inostranstvu. Prvo se okušao u češkoj ekipi Usti nad Labom gdje nije uspio dogovoriti angažman, nakon toga odlazi u Sloveniju, da bi na kraju ipak završio u Budućnosti.

Odlaskom banovićkog udarnog trija - Halilovića, Haskića i Šmigalovića - Uprava je krenula u potragu za adekvatnim zamjenama. Na kraju su stigli Muhamed Muminhodžić iz NK Priluk, Muhamed Mujić iz FK Olimpic i Muamer Salibašić iz turskog Konyaspora.

U generalnoj uvertiri pred start prvenstva Budućnost je porazila srebreničku Gradinu rezultatom 2:1, dobrom igrom i pobjedom banovićani su još jednom potvrdili da će ponovo biti jedan od glavnih kandidata za povratak u premijerligaško društvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije