Salihamidžić dvostruki strijelac

Salihamidžić dvostruki strijelac

Danas su odigrane 4 utakmice 13. kola njemačke Bundeslige, a bivši bh. reprezentativac, Hasan Salihamidžić, postigao je 2 gola u pobjedi Wolfsburga.

Wolfsburg je na Volkswagen Areni ugostio ekipu Hannovera. Vukovi su sjajno ušli u ovaj meč, a naš internacionalac, Hasan Salihamidžić, je pogodio za vodstvo domaćina u 22. minuti. Nakon 15 minuta, ponovo je strijelac bio Salihamidžić, za veliko slavlje domaćih igrača i navijača. Asistent kod ovog gola je bio Chris.

Pred sami kraj prvog poluvremena, tačnije u 43. minuti, Christian Schulz je pogodio mrežu Diega Benaglia, za smanjenje vodstva domaćina. Drugo poluvrijeme je otvorio Chris, asistent kod drugog gola, pogodivši u 55. minuti za velikih 3:1. Didier Ya Konan je u 58. minuti dobio crveni karton, te tako učinio medvjeđu uslugu svojim saigračima.

Alexander Madlung je u 74. minuti donio konačnih 4:1 i veliku pobjedu svojoj ekipi. Vukovi su nakon 2 uzastopna poraza, konačno došli do pobjede, prekinuvši taj niz.

Borussija Moenchengladbach je deklasirala ekipu bremenskog Werdera, rezultatom 5:0. Herman je doveo domaćine u vodstvo u 16. minuti, da bi Reus sa još dva gola u prvom poluvremenu, donio sigurnu prednost M'Gladbachu. Na odmor se otišlo rezultatom 3:0.

Marco Reus je u 51. minuti postigao hat-trick, za velikih 4:0, da bi 2 minuta kasnije Arango postavio konačnih 5:0. Treba napomenuti i da je Papastathopoulos dobio drugi žuti karton u 76. minuti, pa su se gosti morali sačuvati od još većeg potopa sa igračem manje. M'Gladbach je nastavio sjajnu seriju rezultata, a ovo im je bila treća uzastopna pobjeda.

Na Veltins Areni se odigrao susret između domaćeg Schalkea i Nurnberga, a domaćini su bili uvjerljivi, slavivši sa 4:0. Klaas Jan Huntelaar je zatresao mrežu gostiju u 14. minuti, za minimalnu prednost domaćih. Legenda Real Madrida, Raul Gonzalez Blanco, je uspio udvostručiti prednost Schalkea u 39. minuti.

Huntelaar je svojim drugim pogotkom donio ubjedljivu prednost domaćinu, a tada je bilo već 3:0. U 84. minuti, Lewis Holtby je zapečatio sudbinu Nurnberga, postavivši konačanih 4:0.

Freiburg, našeg Mensura Mujdže, remizirao je sa berlinskom Herthom na svom stadionu. Ramos i Niemeyer su pogađali u prvom poluvremenu za 0:2, dok je Reisinger postigao gol za smanjenje vodstva gostiju. Isti igrač je postavio i konačnih 2:2, u samom finišu utakmice.

Utakmica između Koelna i Mainza je odgođena zbog pokušaja samoubistva suca, Babaka Rafatija. Naime, ovaj arbitar je pronađen u hotelskoj sobi sa prerezanim venama, a još nije poznata informacija o zdravstvenom stanju ovog suca.







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.