Salihamidžić napušta Juventus

Stara dama kreće u obnovu ekipe

Salihamidžić napušta Juventus

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić najvjerovatnije će na kraju ove sezone napustiti redove torinskog Juventusa.

Salihamidžiću četverogodišnji ugovor sa najtrofejnijim italijanskim klubom ističe u januaru 2011. godine, a u Juventusu nemaju namjeru produžiti taj ugovor, pa bi bh. internacionalac mogao napustiti redove Stare dame već u ljetnom prelaznom roku.

Juventus kreće u potpunu reizgradnju ekipe, pa se očekuje da klub uskoro, osim Salihamidžića, napuste David Trezeguet, Mauro Camoranesi i Nicola Legrottaglie, koji također neće dobiti produženje ugovora.

Za Salihamidžića interesovanje su već pokazali neki engleski klubovi, prije svih Sunderland i Bolton, kao i nekoliko klubova iz njemačke Bundeslige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.