Salihamidžić: Novac mi nije motivacija

Bivši bh. reprezentativac ne razmišlja o mirovini

Salihamidžić: Novac mi nije motivacija

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac, Hasan Salihamidžić, ne razmišlja o mirovini, te kaže kako još uvijek uživa u nogometu.

Popularni Braco trenutno nastupa za Wolfsburg i jedan je od veterana u njemačkoj ekipi. Sa svojih 35 godina drugi je najstariji igrač, a od njega je stariji jedino golman, Andre Lenz (38). Uprkos poznim godinama, naš bivši reprezentativac se dobro nosi sa napornim pripremama u Dubaiju koje organizuje Felix Magath.

"Pripreme su jako naporne, ali znamo da ćemo kasnije imati koristi od njih, ukoliko dobro obavimo posao. Jako mi prijaju treninzi na pripremama. Bio sam na odmoru 10 dana, oporavio sam se i sada se osjećam sjajno", rekao je Salihamidžić, te ističe kako mu novac nije motivacija u nogometu:

"Novac nije motivacija za mene. Još uvijek uživam u nogometu i svoj posao obavljam sa strašću, a kada se to promijeni napravit ću nešto drugo."

Bracin ugovor sa Wolfsburgom vrijedi još pola godine, te nije sigurno da li će nastaviti karijeru u ovom bundesligaškom timu.

"Sada ću svoj fokus usmjeriti ka narednih nekoliko mjeseci, a onda ćemo vidjeti za dalje. Ne znam šta će se dogoditi na kraju sezone", zaključio je Salihamidžić.

Salihamidžić je nakon dolaska u redove Wolfsburga, ovoga ljeta, pružao dosta dobre partije i ako nastavi u ovome ritmu, sigurno je da Magath neće mnogo razmišljati o produženju ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.