Salihamidžić opet u Bundesligi?

Opet u starom jatu

Salihamidžić opet u Bundesligi?

Bivši reprezentativac naše zemlje i aktuelni član Juventusa, Hasan Salihamidžić, na kraju sezone mogao bi se vratiti u Bundesligu, a ima izgleda da bi se mogao vratiti u HSV, klub u kojem je počeo evropsku karijeru.

Prema pisanju njemačkih medija naš bivši reprezentativac se nalazi na listi želja HSV-a, ali i mrskog gradskog rivala St. Paulija. Pored hamburških klubova za Hasanove usluge su zainteresovani još Hoffenheim i Eintrach Frankfurt, sve klubovi u kojima već igraju bh. reprezentativci.

Hasan Salihamidžić je rođen 1. januara 1977. godine u Jablanici. Igračku karijeru je počeo u Turbini, zatim je igrao za kadete Veleža, a tokom rata je otišao u Njemačku. Prošao je nogometnu škola HSV-a za čiji prvi tim je igrao četiri sezone, a u ljeto 1998. je prešao u redove Bayerna iz Munchena.

Nakon devet sezona u bavarskom divu otišao je u najtrofejniji talijanski klub Juventus za koji je tokom ove sezone upisao samo dva nastupa u kojima je upisao jedan pogodak i jednu asistenciju.

Top Komentari

Zivinice997
Odlicno
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti