Salihamidžić se nada odlasku BiH na SP

Najljepše uspomene nosi iz Bayerna

Salihamidžić se nada odlasku BiH na SP

Edmir Škorić

Bivši reprezentativac BiH i nekadašnja zvijezda Bayerna, Hasan Salihamidžić, dao je intervju za službenu stranicu Svjetske nogometne federacije (FIFA).

Salihamidžić, iako u poznim godinama, još uvijek održava svoju formu  i to utakmicama u dresu njemačkog bundesligaša iz Wolfsburga. Na pitanje je li mu to posljednja stanica u karijeri, Braco je odgovorio:

"Ko zna, ja sam uvijek spreman na iznenađenja".

Očekivano, najljepše uspomene nosi iz perioda dok je nosio dres slavnog Bayerna iz Minhena, nakon čega je otišao u torinski Juventus.

"To je definitivno najuspješniji period moje karijere, gdje sam osvojio i Ligu prvaka. U Juventusu nisam imao sreće s povredama, ali i iz Italije nosim lijepe uspomene i sjajno iskustvo, koje će uvijek biti dio mene".

Potom je Braco kazao kako se nada plasmanu bh. reprezentacije na Svjetsko prvenstvo...

"Velika je šteta što nikada nismo ostvarilli plasman na veliko takmičenje. No, sadašnja reprezentacija je sastavljena od odličnih nogometaša te se nadam da će ova generacija izboriti Svjetsko prvenstvo", istakao je Salihamidžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti