Salihamidžić starter, Juve remizirao
Braco je igrao u odbrani i u veznom redu

Prva priprema utakmica Stare dame

Salihamidžić starter, Juve remizirao

Hasan Salihamidžić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je starter u prvoj utakmici Juventusa u sklopu priprema za novu sezonu.

Nancy je uspio osvojiti bod protiv Stare dame u francuskom Joeufu, rodnom gradu Michaela Platinija, predsjednika UEFA-e. Italijani su poveli golom Amaurija u 8. minuti, a izjednačio je Ouaddou u 45. minuti.

Ciro Ferrara na teren je izveo slijedeći sastav: Manninger, Zebina, Grygera, Ariaudo, Salihamidžić, Poulsen, Zanetti, Tiago, Del Piero, Amauri, Immobile, u formaciji 4-3-1-2, u kojoj je naš internacionalac igrao na poziciji desnog beka. U drugom poluvremnu, 59. minute izlaskom Poulsena, Salihamidžić je prekomandovan u vezni red, gdje se Braco odlično snašao i još jednom pokazao da za njega nije problem koju poziciju će igrati. 

Treba napomenuti da trener Juventusa u meču protiv francuskog tima nije računao na ovosezonska pojačanja, pa u igru nisu ulazili Diego, Sissoko i Felipe Melo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.