Salihamidžić: Sve me veže za Minhen

Braco u subotu protiv Bayerna

Salihamidžić: Sve me veže za Minhen

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić u subotu će u dresu Wolfsburga zaigrati protiv svog nekadašnjeg kluba, minhenskog Bayerna.

Salihamidžić je devet godina nosio dres Bavaraca, te se prisjeća vremena provedenog u Bayernu kada je sa ovim klubom bio i prvak Evrope.

"Odigrao sam čak devet sezona u dresu Bayerna i osvojio mnogo titula u tom klubu. Bilo bi glupo reći da ne osjećam ništa kada u subotu budem igrao protiv njih", kaže Salihamidžić.

Braco je za Bayern odigrao čak 234 utakmice, u kojima je postigao 30 golova, te je sa ovim klubom 2001. godine osvojio Ligu prvaka, te po dva puta osvajao prvenstvo i Kup Njemačke.

"Imali smo tada sjajnu ekipu. Kapiten (Stefan Effenberg) je donosio neobičnu koheziju u ekipu. Bili smo zaista sjajna ekipa. Vezan sam za Minhen, gdje ću otići da živim nakon što okončam karijeru. Moja su djeca tamo rođena i sve me veže za taj grad", dodao je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.