Salihamidžić u Wolfsburgu!

Braco četvrto pojačanje Vukova

Salihamidžić u Wolfsburgu!

E. Škorić

Bivši bh. nogometni reprezentativac Hasan Salihamidžić novo je pojačanje Wolfsburga.

Premda nije bilo nikakvih najava da će se ovaj transfer dogoditi, njemački mediji u ponedjeljak navečer objavili su kako je Hasan Salihamidžić, bivši bh.reprezentativac, stigao u Wolfsburg.

Popuarlnom Braci nedavno je istekao ugovor sa torinskim Juventusom, pa je kao slobodan igrač stigao u redove njemačkog kluba u kojem su do prošle sezone igrali i aktuelni bh.reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović.

Inače, Salihamidžić je jedan od omiljenih igrača Wolfsburgovom treneru Felixu Magathu, koji ga je "otkrio" 1996. godine u Hamburgu. Kasnije je 34-godišnji krilni igrač, inače rođen u Jablanici, godinama s dosta uspjeha nosio dres Bayerna iz Minhena, da bi 2007. godine pojačao Juventus.

U HSV-u je odigrao 72 utakmice (19 golova/ 14 asistencija), u Bayernu čak 234 utakmice (30 golova/ 36 asistencija). S Bavarcima je šest puta bio prvak Njemačke i četiri puta pobjednik DFB  Kupa. Osvojio je jednu Ligu prvaka i Interkontinentalni kup.

S njegovim dolaskom sve je izvjesniji odlazak Sasche Riethera u Koeln. Bh. internacionalac bi već večeras trebao biti predstavljen u trening-kampu u Glucksburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.