Salihamidžić: Uvijek se lijepo vratiti kući

U subotu na Alianz Areni igraju Bayern i Wolfsburg

Salihamidžić: Uvijek se lijepo vratiti kući

Legendarni fudbaler Bayerna i nekadašnji bh. reprezentativac, Hasan Salihamidžić, pred subotnji meč između Bayerna i Wolfsburga, govorio je o svome povratku u Munchen i vremenu provedenom među Bavarcima.

Nakon četiri i pol sezone, vraćate se na Alianz Arenu kao fudbaler. Da li će to biti poseban trenutak za vas?

"Naravno, to se podrazumijeva. U Bayernu sam proveo devet sjajnih sezona i iskreno se radujem povratku na ovaj stadion. Osim toga, imam kuću u Munchenu i mogu reći da se uvijek lijepo vratiti svome domu."

Priljateljski savijet, gostujuća svlačionica je lijevo...

(Smijeh) "Naravno, hvala na savjetu!"

Da li ste u bliskim kontaktima sa ljudima u Bayernu?

"Još uvijek, veoma sam blizak sa Ulijem Hoenessom i fizioterepeutima Fredijem Blinderom i Gerryem Hoffmanom. Također, nekoliko mojih bivših saigrača je u klubu, a sa Bayernom nikada nisam prekidao vezu, niti ću."

Napustili ste Munchen i otišli u Italiju 2007. godine. Recite nam o vremenu provedenom u Juventusu.

"Bilo mi je zaista sjajno i bilo je to veliko iskustvo za mene i moju porodicu. Lijepo nam je bilo u Torinu, a Italijani su izuzetno srdačni i topli ljudi. Nažalost, imao sam mnogo problema sa povredama i na samom kraju nisam igrao koliko sam očekivao, ali bilo je to vrlo lijepo iskustvo i sada govorim još jedan jezik."

Zašto ste se vratili u Bundesligu?

"U jednu ruku, želio sam nastaviti igrati i bio sam sretan povratkom u Bundesligu. Također, Wolfsburgov projekt  mi se svidio i želio sam pomoći klubu da se vrati na nivo od prije dvije-tri godine."

Da li je bitan faktor vašeg dolaska bio i Felix Magath?

"Logično, bio je to jedan od glavnih razloga moga povratka. Magathu sam mnogo zahvalan, jer mi je dao priliku u prvom timu HSV-a, a također smo uspješno sarađivali i u Bayernu."

Wolfsburg je u januarskom prelaznom roku doveo osam novih fudbalera. Koliko to može pomoći klubu da ostvari učinak bolji nego u prvom dijelu sezone?

"Mislim da imamo veoma dobre šanse za to. Novajlije su se dobro pokazale i mislim da mogu pomoći u ostvarenju naših ciljeva u ovoj sezoni."

Profesionalac ste od 1995. godine i osvojili ste sve što se može osvojiti na klupskom nivou. U vašoj dugoj karijeri, možete li izdvojiti najdraži i najgori trenutak u karijeri?

"Svaki trofej, priznanje, pohvala, bilo d aje to u prvenstvu ili nekom kupu, mnogo znači. Najdraži trenutak je naravno onaj iz Milana 2001. godine, kada smo osvojili Ligu prvaka, jer smo dvije godine prije toga nesretno izgubili od Manchestera u barceloni i bilo je to veliko olakašanje za ekipu i cijeli klub. A najgori trenutak... vjerovatno kada sam povrijedio križne ligamente... Teško je izdvojiti nešto, jer još uvijek igram i uživam u fudbalu punim srcem."

Ugovor vam ističe na ljeto. Da li imate neku ideju i predstavu šta nakon toga?

"Definitivno želim nastaviti igrati još godinu ili dvije. Trenirao sma naporno i potpuno sam spreman. Još uvijek sam mlad i poletan! (smijeh) Vidjećemo da li ću ostati u Wolfsburgu u narednom periodu. Trenutno sam fokusiran samo na utakmice i timski uspjeh. Kada završim karijeru, definitivno ću ostati živjeti u Munchenu." zaključio je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine u razgovoru za klupski sajt Bavaraca.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.