Salihović: Ako ne bude razgovora, odlazim

Hoffenheim smanjuje ugovore igračima

Salihović: Ako ne bude razgovora, odlazim

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sejad Salihović mogao bi uskoro napustiti redove Hoffenheima, čiji vlasnik ne želi više trošiti novac na velike ugovore igračima.

Vlasnik njemačkog bundesligaša Hoffenheima Dietmar Hopp izjavio je kako će do 2014. godine smanjiti ugovore svojim igračima, te da ova ekipa ubuduće neće potpisivati basnoslovne ugovore.

Sadašnji budžet za plate Hoffenheima iznosi 40 miliona eura, a Hopp će taj budžet smanjiti za četvrtinu, pa će novi budžet iznositi 30 miliona eura.

Sejadu Salihoviću ugovor sa Hoffenheimom ističe naredne godine i kako sada stoje stvari, ovaj njemački bundesligaš mu neće ponuditi novi ugovor.

"Ukoliko mi pristupe iz kluba i počnu pregovore oko novog ugovora, spreman sam sjesti i pričati. Međutim, ukoliko se to ne desi, odlazim iduće godine", rekao je Salihović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.