Salihović: Ako ovako nastavimo ispašćemo

Reprezentativac BiH nezadovoljan igrom Hoffenheima

Salihović: Ako ovako nastavimo ispašćemo

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sejad Salihović pozvao je svoje saigrače iz Hoffenheima na više zalaganja, jer bi u protivnom mogli ispasti iz Bundeslige na kraju sezone.

Hoffenheim je u sezoni 2007/2008. ušao u Bundesligu, te je bio stabilan član društva najboljih sve do ove sezone. Međutim, plavi iz Sinsheima u posljednjih deset utakmica imaju samo jednu pobjedu i trenutno su osmi na tabeli Bundeslige, sa sedam bodova iznad zone ispadanja.

Salihović, koji je u klub došao 2006. godine, smatra da ukoliko njegova ekipa ne popravi svoju igru, Hoffenheimu prijeti ispadanje.

"U teškoj smo situaciji unutar kluba. Nedostaje nam samopouzdanja, a pred svojim navijačima nismo dugo pobijedili, što je uvijek loše. Mnoge su stvari pošle krivim putem unutar kluba i transfera ove sezone. Izgubili smo previše dobrih igrača. S tim se nije lako nositi", smatra Salihović.

"Ukoliko želimo da ostanemo u društvu najboljih, moramo podići nivo igre za barem 20 do 30 odsto. Moramo popraviti igru ili nam prijeti ispadanje", dodao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Salihović je ove sezone jedna od najsvijetlih tačaka u timu Hoffenheima, sa pet golova u 13 utakmica. Međutim, našem reprezentativcu ugovor sa Hoffenheimom ističe na kraju ove sezone, a kako sada stoje stvari, teško da će ga produžiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije