Salihović asistent, Hoffenheim prošao dalje

DFB-Pokal, osmina finala

Salihović asistent, Hoffenheim prošao dalje

Edmir Škorić

Hoffenheim i Schalke plasirali su se u četvrtfinale njemačkog DFB-Pokala nakon pobjeda nad Borussijom iz Moenchengladbacha, odnosno Augsburgom.

Hoffenheim je u ovu utakmicu ušao motiviran osvojenim bodom u Wolfsburgu iz prošlog kola Bundeslige, a bh. reprezentativnog napadača Vedada Ibiševića nije bilo u kombinacijama jer odrađuje kaznu zbog crvenog kartona. Drugi bh. reprezentativac Sejad Salihović je, pak, odigrao svih 90 minuta, te usput asistirao kod drugog gola.

Mrežu gostiju iz Moenchengladbacha načeo je Sigurdsson u 35. minuti, a potom i Demba Ba u 63. za, ispostavilo se poslije, konačnih 2:0 i plasman Hoffenheima u četvrtfinale.

Schalke je nešto teže došao do plasmana među osam najboljih njemačkih momčadi. Tim iz Gelsenkirchena, tek s minimalnih 1:0, slavio je na gostovanju kod Augsburga, člana 2. Bundeslige. Gol odluke za goste postigao je Farfan sedam minuta prije kraja.

Utakmice Koblenz - Kaiserslautern, te Offenbach - Nuernberg su odgođene zbog snijega, dok su preostali susreti na programu sutra.


DFB-Pokal, osmina finala:
Augsburg - Schalke 0:1 (Farfan 84)
Hoffenheim - Borussia M. 2:0 (Sigurdsson 35, Ba 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.