Salihović: Biću spreman za Belgiju
Salihović vjeruje da će zaigrati već 21. marta protiv Hannovera

Povrijeđeni veznjak Hoffenheima optimista

Salihović: Biću spreman za Belgiju

Sejad Salihović, veznjak njemačkog Hoffenheima i standardni A reprezentativac Bosne i Hercegovine uvjeren je da povreda lijevog koljena nije ozbiljnije prirode i da će se oporaviti do meča sa Belgijom, 28. marta u Genku.

Kako pišu Nezavisne novine i San, Salihović se nada da će biti u sastavu Hoffenheima 21. marta, kada će njegov tim pred domaćim navijačima ugostiti Hannover 96.

„Na sreću koljeno je u redu i nema nikakvih „unutrašnjih“ komplikacija. Doktori su mi naložili mirovanje narednih dvadesetak dana, stoga neću igrati protiv Werdera i Eintrachta, ali sam ubijeđen da ću biti u kombinacijama za utakmicu protiv Hannovera koju igramo 21. ovog mjeseca. To je sedam dana prije našeg gostovanja u Genku i ukoliko odradim ovaj susret nema razloga da ne igram protiv Belgije“, optimista je Salihović.

I povrijeđen, najbolji pojedinac jesenjeg prvaka

Naš internacionalac povrijedio je vanjske ligamente lijevog koljena prilikom subotnjeg zagrijavanja na prvenstvnom gostovanju u Dortmundu. Ipak, i pored toga odigrao je cijelu utakmicu i bio jedan od najboljih pojedinaca jesenjeg prvaka Njemačke koji je protiv Borussije osvojio bod (0:0). U nedjelju je na klinici u Heidelbergu urađena magnetna rezonanca (MRI) koljena koja je „potvrdila“ povredu, a njemački mediji objavili su da će Salihović sa terena odsustvovati najmanje četiri sedmice.

Ćiro se nada da će i Hasagić biti spreman

I Miroslav Ćiro Blažević, selektor našeg nacionalnog tima istakao je kako je dobio informacije da će Salihović biti spreman za meč na Cristal Areni u Genku.
 
„Nemam praksu da kontaktiram igrače, ali moji saradnici su mi javili da su razgovarali sa Salihovićem i da povreda nije ozbiljnije prirode, te da će se oporaviti do susreta s Belgijom“, izjavio je Blažević, naglasivši kako je od Envera Lugušića, trenera golmana u našem A timu dobio informaciju da bi i golman Kenan Hasagić mogao biti spreman za gostovanje u Genku:

„Lugušić mi je prenio informaciju da bi se i Hasagić mogao oporaviti do susreta s Belgijancima, što bi nam mnogo značilo jer se radi o golmanu koji je vrlo bitna karika u našem sistemu.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.