Salihović htio ići s priprema u Španiji
Sejad Salihović veliki igrač,čovjek i prijatelj Ibiševića

Nakon povrede Vedada Ibiševića

Salihović htio ići s priprema u Španiji

Sejad Salihović htio je napustiti pripreme Hoffenheima u Španiji i sa povrijeđenim Vedadom Ibiševićem otputovati u Njemačku, kako bi bio uz svog najboljeg prijatelja u teškim trenucima.
“Želio sam odmah krenuti sa Vedadom, pitao sam trenera, ali me nije pustio. Pričali smo nakon utakmice, Vedad je potišten, jer nikad nije duže pauzirao. Mene i Vedada su zvali naši saigrači iz reprezentacije. Telefon ne prestaje zvoniti. Ne možemo se svima javiti, ali smo zahvalni svima koji zovu”, rekao je Salihović za današnji “San”.

Ibišević je bio mozak tima

On je naglasio i kako Hoffenheim, nakon što je dijagnosticirano da su Ibiševiću pukli prednji križni ligamenti desne noge, te da je za njega sezona završena, nema šanse da osvoji titulu prvaka Njemačke.
“Nemam riječi! Užasno mi je teško. Ne mogu zamisliti trening bez Vedada. Zajedno smo dolazili, odlazili na treninge, na utakmice, u hotel, na okupljanje reprezentacije BiH. Bez njega priča o tituli Hoffenheima, postaje suvišna. Vedo je bio duša i mozak našeg tima. Najradije bih i ja krenuo sa njim, ali moram ostati sa ekipom. I kada nisam igrao radovao sam se svakom njegovom golu, kao da sam ja strijelac. Uvjeren sam da će Vedad dobiti još jednu bitku, da će se brzo vratiti na teren“ kazao je Salihović.

Pjanić: Najvažnije da ostane čvrst

Miralem Pjanić, prvotimac Liona, nedavno je imao sličnu povredu. I on je bio u sjajnoj formi, potom morao “pod nož”. Zanimljivo da je i Pjanić igrao, unatoč povredi, a tek sutradan na detaljnom snimku, ustanovljena je teža povreda.
“Najbolje znam kako je teško biti van terena. Kada mi je bilo najteže, mene su zvali i hrabrili Ibišević, Salihović, Muratović. Prošao sam put, koji sada čeka Ibiševića. Najvažnije da ostane čvrst, da bude psihički jak. Iskreno, volio bih da on što manje pauzira, da se što prije vrati na teren”, izjavio je Pjanić za “San”.

Muratović: Šokiran sam


Samir Muratović je pripremao doček svojim prijateljima i saigračima iz reprezentacije, Sejadu Salihoviću i Vedadu Ibiševiću. Tandem iz Hoffenheima redovit je gost Muratovićevih u Gracu prilikom dolaska na reprezentativna okupljanja.
“Šokiran sam! Niko sada ne zna kako je Ibiševiću. Baš sam ih očekivao kod sebe u Gracu. Trebali su nakon španskih priprema doći kod mene. Ako ima šta dobrog, onda je to što je Vedad čvrst, psihički jak, stabilan i vrlo karakteran momak. On će se vratiti prije nego što svi misle. Vjerujem čak da će biti u timu protiv Belgije“, rekao je Muratović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.