Salihović i Ibišević protv Furtha

DFB Pokal

Salihović i Ibišević protv Furtha

Sinoć je održano žrijebanje parova za četvrtfinale njemačkog DFB Pokala. Ekipa naših Sejada Salihovića i Vedad Ibiševića, Hoffenheim, igrat će protiv drugoligaša Greuter Fürtha.

Najzanimljivi par bit će onaj između minhenskog Bayerna i Stuttgarta. Podsjetimo, ova dva tima sastala su se i prošle godine u sklopu istog takmičenenja, a imali smo priliku gledati spektakularnu utakmicu sa čak devet golova. Bavarci su tada slavili sa visokih 3:6. 

Najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Bundeslige, Borussia Moenchengladbach, gostovat će kod Herthe. Četvrtoligaš Holsten Kiel, na svom će stadionu pokušati prirediti još jedno iznenađenje, a ovog puta dočekat će aktuelne njemačke prvake, Borussiju iz Dortmunda.

Kiel je sinoć iz DFB Pokala eliminisao ekipu Mainza, što je svakako najveće iznenađenje dosadašnjeg toka ovoga takmičenja. 

Susreti četvrtfinala na rasporedu su 7. i 8. februara iduće godine.

Parovi četvrtfinala DFB Pokala:
Hoffenheim - Greuther Fürth
Hertha - Borussia Moenchengladbach 
Stuttgart - Bayern
Holstein Kiel - Borussia Dortmund

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.