Salihović kritikovao Ragnicka

Nakon poraza od Wolfsburga

Salihović kritikovao Ragnicka

Adnan Beganović

Nakon što je Wolfsburg "razbio" Hoffenheim, stanje u ovom klubu je u najmanju ruku zabrinjavajuće. Debakl je teško pao svima, a naš reprezentativac Sejad Salihović nakon poraza uputio je kritiku i na račun trenera Ralfa Ragnicka.

Naime, Ragnick je u poluvremenu promijenio sistem 4-3-2-1 u 4-2-2-2, a naš reprezentativac smatra da je ova odluka zapravo i donijela prevagu u korist Wolfsburga.

"Možda je naša najveća greška u duelu sa Wolfsburgom bila promjena taktike na poluvremenu. Možda smo trebali nastaviti igrati kao ranije", kritikovao je Salihović trenera.

Ragnick je svoju grešku brzo uočio pa je iz igre izvadio požutjelog Gustava sa lijevog beka i ubacio Eichnera, ali Salihović smatra da je taj potez došao prekasno.

"To je bilo prekasno, već smo gubili 2:0", rekao je naš reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.