Salihović kritizirao klupsku politiku!

Zbog prodaje kvalitetnih igrača

Salihović kritizirao klupsku politiku!

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Sejad Salihović oštro je kritizirao čelništvo svog kluba Hoffenehima zbog klupske politike, što se odnosi isključivo na prodaju kvalitetnih igrača.

Hoffenheim je trenutno osmoplasirana momčad Bundeslige, no Salihović očito nije zadovoljan posljednjim nastupima svog kluba. Klub iz Sinsheima je u ovom (20.) kolu tek remizirao kod kuće sa pretposljednjim Augsburgom (2:2).

U tom je susretu Salihović postigao gol iz penala te jedan asistirao. A što misli o politici čelnih ljudi Hoffenheima otkrio je za Kölner Express.

"Dosta je loših stvari učinjeno u prošlosti. Izgubili smo mnogo važnih igrača, nije se lako nositi s tim!", izjavio je Salihović.

Od početka prošle godine, naime, Hoffenheim je redom izgubio Luiza Gustava, Dembu Ba, Josipa Šimunića, Chinedua Obasija, Gylfi Sigurdssona i našeg reprezentativca Vedada Ibiševića.

Salihović se boji da bi njegov klub mogao pasti u rezultatsku krizu zbog gubitka nekolicine kvalitetnih igrača u prošlosti. Naš reprezentativac neće gostovati Werderu u Bremenu u subotu (21. kolo Bundeslige) zbog pet žutih kartona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije