Salihović na raspolaganju protiv K'laurtena

Dobre vijesti iz Njemačke

Salihović na raspolaganju protiv K'laurtena

Sejad Salihović, veznjak Hoffenheima i naše reprezentacije, oporavio se od povrede i bit će na raspolaganju Holgeru Stanislawskom za subotnju utakmicu 12. kola Bundeslige protiv Kaiserslaurtena.

Salihović se povrijedio u utakmici kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Bjelorusije, tako da je van terena od septembra. Naš reprezentativac već duže vrijeme trenira, a u subotu će se naći u konkurenciji za meč sa Kaiserslaurtenom.

Međutim, još uvijek nije poznato da li će Stanislawski 27-godišnjeg veznjaka staviti u prvih jedanaest ili će utakmicu početi na klupi. Trener Hoffenheima izrazio je zadovoljstvo povratkom Salihovića i Sebastiana Rudyja.

"Imat ću težak izbor. To je dobra stvar. Konkurencija u timu se povećava", rekao je Stanislawski uoči utakmice sa trinaestoplasiranom ekipom njemačkog prvenstva.

Ovo su veoma dobre vijesti i za našeg selektora Safeta Sušića, kojem će Salihović biti veoma potreban u utakmicama baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Portugala, koje se igraju 11. i 15. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije