Salihović: Ne bojimo se nikoga!

Salihović: Ne bojimo se nikoga!

Reprezentativca Bosne i Hercegovine Sejada Salihovića neće biti u prve četiri utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Vezista Hoffenheima sa svojom je ekipom na maksimalnom učinku u Bundesligi, sa dvije pobjede u prve dvije utakmice.

FIFA.com napravila je opsežan intervju sa našim reprezentativcem, koji vam u cijelosti prenosimo.

Sejade, Hoffenheim je u samom vrhu tabele Bundeslige, sa maksimalnim brojem bodova iz dvije utakmice. Kako bi ti ocijenio start u sezoni?

"Imali smo veoma dobre pripreme ovog ljeta. Cilj nam je da pokažemo svima da smo se sposobni nositi sa svakom ekipom u Bundesligi".

Ekipa Hoffenheima ostala je uglavnom nepromijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Koliko je tim u stvarnosti zaista dobar?

"Mislim da imamo jako dobru ekipu, bez obzira što nismo pretrpili veće izmjene u ekipi. Većina igrača koja nas je napustila nisu bili regularni u ekipi, sa izuzetkom Carlosa Eduarda".

Prošlu ste sezonu završili na razočaravajućem 11. mjestu, koji su ciljevi ove sezone.

"Ne možemo govoriti na početku sezone o ciljevima koje trebamo ostvariti na kraju. Želimo i očekujemo dobru sezonu, sigurno bolju nego prošlu. Naš je cilj jedno od mjesta u evropskim takmičenjima".

Standardni ste u reprezentaciji Bosne i Hercegovine od 2007. godine. Šta to znači za vas?

"Igranje za moju domovinu, koja je zaluđena fudbalom, za mene predstavlja mnogo. Bio sam oduševljen kada sam dobio prvi poziv i uvijek sam presretan kada igram za reprezentaciju. Biti na terenu sa saigračima iz reprezentacije uvijek predstavlja nešto posebno".

Poraženi ste u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo od Portugala. Kako se igrači nose sa tim neuspjehom?

"Jednostavno, s tim se moramo nositi. Bilo je teško, ali se morate trgnuti i krenuti dalje. Sada je naš cilj da se plasiramo na Euro 2012. godine. To bi za našu zemlju bio ogroman uspjeh".

BiH ima novog selektora Safeta Sušića. Kakav je on?

"On je bio veliki fudbaler. On zna sve o fudbalu i veoma je miran i staložen kada razgovara sa fudbalerima. Sušić traži način da unese neke izmjene i mislim da će nam pomoći da napredujemo".

BiH je u posljednjoj utakmici remizirala sa Katarom. Da li to znači da je reprezentacija u padu forme?

"Većina naših igrača se tek bila vratila sa priprema, a sada je situacija drugačija, kada su sezone u svim ligama već uveliko počele. To je glavna razlika".

BiH se u grupi nalazi sa Francuskom, Albanijom, Luksemburgom, Rumunijom i Bjelorusijom. Šta mislite o ovoj grupi?

"Francuska je sigurno favorit u grupi. Međutim, mi imamo jako dobru ekipu i sposobni smo svakog pobijediti. Imamo snažan kolektiv, a niko od glavnih igrača nam nije povrijeđen. Ne bojimo se nikoga i imamo mnogo samopuzdanja", dodao je Salihović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.