Salihović ne dolazi na okupljanje
Salihović neće igrati u subotu protiv Hannovera

Bh. tim oslabljen protiv Belgije

Salihović ne dolazi na okupljanje

Sejad Salihović, veznjak Hoffenheima i standardni A reprezentativac Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći propustiće predstojeće kvalifikacione utakmice našeg nacionalnog tima protiv Belgije.

Kako pišu Nezavisne novine, Salihović se još uvijek nije oporavio od povrede koljena.  

„Koljeno me još boli. Ne vjerujem da ću biti spreman za subotnji duel sa Hannoverom, a male su, praktično nikakve, šanse da zaigram protiv Belgije“, izjavio je Salihović za Nezavisne.

Salihović je povredu lijevog koljena zadobio posljednjeg dana prošlog mjeseca na gostovanju u Dortmundu (0:0). Tada su doktori predvidjeli pauzu od četiri mjeseca, no naš internacionalac i standardni prvotimac Hoffenheima gajio je nadu da će se na teren vratiti predstojećeg vikenda. No, čini se da od toga neće biti ništa...
Ibišević ne želi rizikovati
Protekle sedmice sa treninzima je počeo i Ibišević, koji je sredinom januara operisao prednje križne ligamente, a tada se predviđalo da je za prvog strijelca Bundes lige sezona završena. Salihović tvrdi da njegov saigrač neće forsirati povratak.
„Oporavak teče bolje od planiranog, koljeno mu je super i iz dana u dan pojačava intenzitet treninga. Međutim, njegov cilj nije da igra do kraja sezone. Svjestan je da bi u tom slučaju puno rizikovao i želi da bude spreman za pripreme uoči naredne sezone“, kaže Salihović. 

„Počeo sam trenirati, ali je to daleko od idealne situacije. Radim individualno, osjećam jake bolove i ne mogu šutati loptu. U subotu sigurno neću igrati protiv Hannovera. Ako se nešto radikalno ne promijeni, a male su šanse, čisto sumnjam da ću se pojaviti na okupljanju reprezentacije u Sarajevu. Bez obzira na moju veliku želju i htijenje, jer niko ne bi bio sretniji od mene da istrčim na travnjak stadiona u Genku, ne vjerujem da će me iz kluba pustiti da narednog ponedjeljka dođem u Sarajevo“, kaže Salihović, dodavši:

„Još nisam pričao sa ljudima iz kluba, ali će mi vjerovatno sugerisati da ostanem u Hoffenheimu. Forsiranjem bi samo mogao pogoršati situaciju, jer bi u slučaju dodatnih komplikacija mogao pauzirati još pet sedmica. Ako ne budem spreman bodriću reprezentaciju sa tribina. Zajedno sa Vedadom Ibiševićem dan uoči utakmice doći ću u Genk i sa tribina ću svim srcem bodriti saigrače“.

Salihoviću nije pomogao ni tretman kod Mouhameda Khalifa, iscjelitelja iz Egipta, kojeg je posjetio prošle sedmice.

„Bio sam kod njega, 'gledao' mi je u koljeno, ali još osjećam bolove...“, potvrdio je još jednom Salihović.

Povrijeđeni veznjak Hoffenheima, u tandemu sa Ibiševićem (takođe povrijeđen), bio je prava napast za protivničke golmane. Hoffenheim je na njihovim krilima stigao do jesenjeg naslova Bundeslige. Ulogu Salihovića i Ibiševića u proljetnom dijelu njemačkog šampionata preuzeli su Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, naš tandem u dresu Wolfsburga.

„Drago mi je što je Džeku krenulo i želim mu sve najbolje, a u stalnom sam kontaktu sa Misimovićem. Obojica jedva čekaju utakmicu sa Belgijom. Biće mi žao ako i ja ne budem u stroju, ali takav je život. Vjerujem da će svi oni koji istrče na teren dati maksimum, a kvaliteta nam nedostaje. Imamo velike šanse da ostvarimo pozitivan rezultat“, decidan je Salihović.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.