Salihović: Opasnost dolazi sa bokova

Salihović: Opasnost dolazi sa bokova

Sejad Salihović jedan je od reprezentativaca Bosne i Hercegovine koji se u Njemačkoj osjećaju kao kod kuće, ali i jedan koji bi večerašnjim domaćinu mogao zagorčati život.

Koliko je salihović bitan za igru reprezentacije Bosne i Hercegovine dovoljno svjedoči podatak da je nezamijenjiv u početnih 11, te iako je suspendovan na prve četiri utakmice kvalifikacija, selektor Safet Sušić ne može ni zamisliti igranje prijateljsskih utakmica bez njega.

"Koliko je Salihović bitan za našu igru mogli ste vidjeti u susretu sa Švedskom, gdje je bio naš najbolji pojedinac na terenu. I protiv Njemačke od njega očekujem da odradi veliki posao i u ovom trenutku je jedostavno nezamijenjiv na toj lijevoj strani", kaže Safet Sušić.

Sejo će večeras protiv Njemačke svakako imati motiv više, jer igra protiv zemlje u kojoj igra i živi.

"Malo je nedostajalo da i protiv Švedske utakmice krene u drugom smjeru. Protiv Njemačke će to biti nešto sasvim drugo. Kao prvo, ne očekujem da će biti mnogo golova, a za nas bi bilo jako dobro kada bi uspjeli prvi povesti. Moramo se dobro paziti njemačkih krila i igrača na bokovima, jer odatle prijeti najveća opasnost. Također, pokušaće nas izmoriti visokim ritmom igre, ali mislim da ćemo znati kako se oduprijeti", rekao je Salihović za SportSport.ba.

Očekuje se da bi večeras protiv Njemačke Salihović mogao dobiti nešto ofanzivniju ulogu nego je to bio slučaj u Švedskoj, a na poziciji uz lijevu aut liniju pomagaće mu svestrani Sanel Jahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.