Salihović ostao bez kopačke
Salihović bez kopačke

Lehmanov nesportski potez

Salihović ostao bez kopačke

M. Skaka

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sejad Salihović prvi je izbor trenera Hoffenheima Ralfa Rangnicka kada je u pitanju izvođenje najstrože kazne. Salihović je ove sezone izveo dva jedanaesterca i oba puta bio siguran, ali na Gottlieb Daimler stadionu u Stuttgartu nije pogodio za pobjedu nad domaćima.

Reprezentativni veznjak BiH šutirao je preko gola, a susret je završio 3:3. Međutim, duel Salihovića i golmana Stuttgarta Jensa Lehmana započeo je još u 80. minuti.

Naime, Salihović je u trku sa Khedirom ostao bez desne kopačke, koju je potom tražio, ali je nije našao, s obzirom na to da ju je Lehman, bez razloga, uzeo i bacio preko gola!

Salihović je morao napustiti igru i potražiti kopačku, koju je našao na mreži Lehmanovog gola.

"Do ovog trenutka imao sam visoko mišeljenje o Lehmanu. Ali, ovaj mu je potez bio u potpunosti nesportski", kazao je nakon susreta Ralf Ragnick, trener Hoffenheima.

Salihović tvrdi da ga Lehmanov potez nije iznenadio, s obzirom na to da je ovaj golman sklon incidentima.

"Takvim stvarima nije mjesto na igralištu, bez obzira da li se radilo o zezi ili provokaciji. Nije trebao to učiniti, ali nije me iznenadio", kazao nam je Salihović, koji je upitao Lehmana zašto mu je bacio kopačku, ali se golman Stuttgarta nije udostojio odgovoriti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.