Salihović pogodio na premijeri
Salihović je realizovao penal u 35. minuti FOTO: bundesliga.de

Svečano otvoren novi stadion Hoffenheima

Salihović pogodio na premijeri

Sejad Salihović, fudbalski A reprezentativac BiH u prvom nastupu Hoffenheimana novom stadionu upisao se u listu strijelaca, a njegov tim na premijeri je savladao kombinovani tim sačinjen od igrača iz okolnih niželigaša sa 6:2.

Spektakularni program trajao je tokom cijelog dana, a šlag je bila kontrolna utakmica kojoj je prisustvovalo 30.164 navijača. Novi stadion Hoffenheima, nazvan „San u plavom“, koštao je 60 miliona eura i fudbaleri jesenjeg prvaka Njemačke svoje će susrete od sada igrati na njemu, a zvanični debi u Bundesligi imaće 31. januara protiv Energie Cottbusa.  
 
„Amateri“ su šokirali navijače Hoffenheima na Rhein Neckar Areni u 15. minuti kada je mrežu Hildebranda zatresao Keven Bayrum. Izabranici trenera Ralfa Ragnicka dominirali su terenom, ali na njihov prvi pogodak se čekalo do 26. minuta. Tada je kapiten Selim Teber izjednačio na 1:1 i tako ušao u istoriju kao prvi igrač Hoffenheima koji je postigao pogodak na Rhein Neckar Areni.

Salihović je devet minuta kasnije realizovao najstrožiju kaznu i doveo Hoffehneim u vodstvo od 2:1. Naš internacionalac najzaslužniji je i za treći pogodak. U 51. minutu je izborio jedanaesterac, a Teber je pogodio za 3:1. Brazilac Wellington je u samo dvije minute (54. i 56.) obezbijedio Hoffenheimu prednost od četiri gola (5:1). Do kraja meča mreža se zatresla još dva puta, po jednom na obje strane. Prvo je Wenninger smanjio na 2:5 u 69. minuti, a onda je u posljednjoj minuti utakmice Copado postavio konačni rezultat (6:2), a Španjolcu je ovo bio oproštajni nastup u dresu Hoffenheima (odlazi u Unterhaching).

Utakmicu je s tribina pratio i Vedad Ibišević, ali zbog operacije prednjih križnih ligamenata prvi strijelac Bundeslige nije nastupio, a kao što je poznato pauziraće do kraja sezone. Za Hoffenheim danas nisu nastupili ni Chinedu Obasi (povreda) te Carlos Eduardo (suspenzija).   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.