Salihović pomaže Šimuniću
Šimuniću ne smeta život na selu

Bratstvo i jedinstvo

Salihović pomaže Šimuniću

Da u sportu ne postoje nikakve granice i podjele pokazuje i najnoviji primjer iz Njemačke. Nekadašnji saigrači iz berlinske Herthe, a prošlosezonski ljuti rivali, Sejad Salihović i Josip Šimunić, sada su ponovo u istom jatu, Hoffenheimu, a upravo je naš Salihović pri ruci hrvatskom reprezentativcu za sve što mu je potrebno u mjestašcu kojie broji nešto više od 3. 000 stanovnika. 

Salihović i Šimunić se tokom jučerašnjeg treninga nisu odvajali jedan od drugog, a naš internacionalac „zadužen“ je za svaku pomoć komšiji iz Hrvatske.

Medije u Njemačkoj interesovalo je kako će se Šimunić snaći u seocetu i hoće li mu nedostajati metropola.

„Nemam problema s činjenicom da dolazim iz metropole. Baš suprotno. Ljepši je osjećaj uživati u miru i tišini. Osjećam se tako ugodno kao da sam ovdje već godinama“, izjavio je Šimunić za njemačke medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti