Salihović povrijeđen, propušta Belgiju!?
Salihović će pauzirati četiri sedmice

Loše vijesti za Ćiru Blaževića iz Njemačke

Salihović povrijeđen, propušta Belgiju!?

Jednu dobru vijest za bh. navijače iz Njemačke i priznanje njemačkih medija za briljantan nastup Edina Džeke protiv HSV-a, ubrzo je anulirala druga, loša informacija.

Sejad Salihović je povrijeđen i vjerovatno se neće oporaviti do meča sa Belgijom. Našem reprezentativcu koji nosi dres Hoffenheima stradali su vanjski ligamenti desnog koljena i prema informacijama iz njemačkih medija, Salihoviću slijedi pauza od četiri sedmice.

Bh. reprezentativac povrijedio se u subotu uoči utakmice protiv Borussie Dortmund. Tokom zagrijavanja, a nakon što je „uhvatio volej“, Salihović je osjetio bolove u lijevom koljenu i odmah se požalio klupskom liječniku dr. Pieteru Beksu. Na licu mjesta je utvrđeno da je struktura koljena sačuvana, odnosno da nisu stradali unutrašnji ligamenti (kao što je slučaj sa Vedadom Ibiševićem). Našem reprezentativcu ukazana je pomoć, pa je odigrao ovaj susret (0:0).

Ipak, u nedjelju je bh. internacionalacu nakon urađene mangnetne rezonance (MRI) na klinici u Heidelbergu utvrđeno da povreda ipak iziskuje odsustvo sa terena i prema prognozama Salihović će morati pauzirati četiri sedmice. Obzirom da će naš nacionalni tim 28. marta gostovati na Cristal Areni u Genku, gdje će u kvalifikacionom susretu za plasman na Svjetsko prvenstvo odmjeriti snage sa Belgijom, gotovo je sigurno da će selektor Miroslav Ćiro Blažević u ovom meču neće moći računati na njegove usluge.

Kada se uzme u obzir da će meč sa popularnim „đavolima“ zbog povrede vjerovatno propustiti i golman Kenan Hasagić, definitivno je postalo jasno da Blažević neće imati lagan zadatak da sastavi ekipu koja će imati cilj da stadion u Genku napusti neporažena, te da četiri dana kasnije na Bilinom polju savlada istog protivnika kako bi ostala u igri za plasman na Mundijal 2010.

Salihovićeva povreda zabrinula je i Ralfa Rangnicka, trenera Hoffenheima, koji u 23. kolu Bundeslige protiv Werdera iz Bremena, predstojećeg vikenda, osim na našeg internacionalca neće moći računati ni na Tobiasa Weisa, Selima Tebera i Luiza Gustava, koji su suspendovani zbog crvenih i žutih kartona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.