Salihović se vraća treninzima

Možda je već odigrao posljednju utakmicu za Hoffenheim

Salihović se vraća treninzima

Sejad Salihović, veznjak Hoffeheima, vratit će se treninzima nakon povrede koljena. Međutim, postoji mogućnost da je reprezentativac Bosne i Hercegovine već odigrao svoju posljednju utakmicu u timu Sinsheima.

Salihović je obavio pregled kod Bayernovog dokotra Hans-Wilhelma Müller-Wohlfahrta koji je rekao da je sve uredu sa koljenom našeg reprezentativca i da može početi sa treninzima. Ovo je jako dobra vijest i za našeg selektora Safeta Sušića.

Marco Pezzaiouli je rekao kako neće rizikovati sa povrijeđenim igračima koji se oporavljaju od povrede, jer je Hoffenheim osigurao opstanak, a i daleko je od mjesta koje vodi u Evropu. Salihović će sigurno propustiti današnji susret, protiv Stuttgarta, a moža i preostala dva kola.

S obzirom da je Salihović sa Hoffenheimom ugovorom vezan do 2012. godine i na njegovu nedavnu izjavu kako u klubu više ne osjeća poštovanje postoji velika mogućnost da naš reprezentativac napusti Rhein-Neckar-Arenu. Sigurno je da klubu iz Sinsheim nije u cilju da na kraju sljedeće sezone Salohović napusti klub bez odštete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.