Salihović starter, Vrančić na klupi
Hoće li Salihović ponovo slaviti?

Pred derbi 22. kola Bundes lige

Salihović starter, Vrančić na klupi

Derbi 22. kola Bundeslige, sutra (subota) igra se na Signal Iduna Parku u Dortmundu, a sastaju se domaća Borusija i Hofenhajm. Oba kluba, u prošlom kolu su remizirala pa je ovo prilika za „popravni“.

Borusija je, u srijedu, imala neuspjelu „generalku“ protiv Fortune iz Dizeldorfa (1:2) pa trener Klop ima nove glavobolje pred dolazak Salihovića i saigrača. Na ovoj utakmici u tim se nakon teže povrede vratio Dede ali neće biti u kombinaciji za subotnji meč. Na klupi će sjediti Bosanac Damir Vrančić koji je protiv Fortune igrao drugo poluvrijeme. Klopu će nedostajati još i Boateng, Li, Humels i Blažikovski.

Osim povreda Ibiševića i suspendovanog kapitena Kompera ( pet žutih kartona ), tokom sedmice se na povredu žalio golman Hidebrand a pod znakom pitanja je i nastup Obasija. Tu nije kraj mukama trenra Ragnika jer klub potresa doping afera jer su Andreas Ibersberger i Kristof Janker bili pozitivni na doping testu nakon utakmice, 20. kola u M' gladbahu ( 1:1). Međutim, oba ova igrača bit će u konkurenciji za subotnju utakmicu jer se čeka potvrda prvih nalaza. Naš reprezentaivac Sejad Salihović bit će u početnoj postavi Hofenhajma.

Sjajni Ibišević
Da naše čitatelje podsjetimo na rezutlat iz prvog dijela sezone kada je briljirao naš Vedad Ibišević. Utakmica je igrana 21.9. 2008. a uvjerljivu pobjedu od 4:1 slavio je debitant u BL, tim iz Hofenhajma. Tvorci pobjede „plavo – bijelih“ bili su naši reprezentativci Vedad Ibišević i Sejad Salihović. Ibišević je postigao dva gola (5. i 47. minut) a Salihović je postigao prelijep gol iz slobodnjaka u 25. minuti.
Ibišević je dobio ocjenu 1 i treći put se u pet kola našao u „Timu kola BL“ dok je Salihović za svoju izvedbu na toj utakmici zaradio 2.
Prema najvama, ekipe bi na Signal Iduna Park trebale istrčati u sljedećim sastavima:
Borussia: Vajdenfeler – Ovomojela, Subotić, Santana, Šmelcer – Kel – Tinga, Kringe – Hajnal – Frej, Valdez ( Zidan )
Klupa: Cigler. Vrančić, Sahin, Kulman, Hunmaer i Ozeckin
Hoffenheim: Hildebrand ( Has ), Bek, Jasle, Vorsah, Ibersberger – Luis Gustravo – Vejs, Karlos Eduardo, Salihović – Sanogo, Ba
Klupa: Has (Ockan), Nilson, Teber, Janker, terazino, Velington i Obasi?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.