Salihović strijelac u remiju Hoffenheima

Bundesliga

Salihović strijelac u remiju Hoffenheima

Danas je odigrano pet susreta 16. kola njemačke fudbalske Bundeslige, u kojima je viđeno zaista mnogo golova.

Nama najzanimljiviji duel svakako je bio onaj kojeg su na Rhein Neckar Areni igrali domaći Hoffenheim i Eintracht iz Frankurta. Bio je to dvoboj ekipa bh. reprezentativaca Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića, koji su se našli od prve minute u postavi Hoffenheima, dok za goste iz Frankfurta u sastavu nije bilo Zlatana Bajramovića.

Hoffenheim je poveo u već u devetoj minuti nakon što je u šesnaestercu srušen Ibišević, sudija je dosudio jedanaesetrac za domaće. Loptu je namjestio Sejad Salihović i pogodio za vodstvo domaćih. Međutim, plavi nisu uspjeli doći do punog plijena u ovoj utakmici, nakon što je na 1:1 poravnao Schwegler u 61. minuti. Do kraja susreta, Salihović je zaradio i žuti karton u 71. minuti.



Bayern je potvrdio na gostovanju kod Bochuma da se vraća u veliku formu. Bavarci su sa više nego uvjerljivoh 5:1 savladali Bochum, a strijelci za najtrofejniji njemački klub svih vremena bili su Mario Gomez, Danijel Pranjić i Mavraj, koji je postigao autogol, dok je Ivica Olić zabio dva gola.

Hamburg je također bio i više nego uspješan gost. Ekipa sa sjevera Njemačke gostovala je kod Nurnberga i kući odnijela sav plijen, ponizivši domaćina sa visokih 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.