Salihović strijelac u remiju Hoffenheima

17. kolo Bundeslige

Salihović strijelac u remiju Hoffenheima

Odigrano je pet susreta u okviru 17. kola njemačke Bundeslige. Hoffenheim je remizirao sa Herthom, a vodstvo domaćoj ekipi donio je Sejad Salihović. Milioneri su bili uspješniji od fenjeraša Augsburga.

Hoffenheim je na svojoj Rhein Neckar Areni ugostio berlinsku Herthu, a konačan rezultat glasio je 1:1. Susret se igrao pred oko 28.000 gledalaca, a strijelac jedinog gola za ekipu iz Sinsheima bio je naš Sejad Salihović.

Igrala se 21. minuta kada je Ryan Babel uposlio Sejada Salihovića, a naš reprezentativac bez puno oklijevanja šalje loptu u same rašlje Kraftovog gola. Bio je to sigurno najljepši pogodak ovoga kola. Do kraja susreta viđena su dva isključenja.

Igrač gostiju, Raffael, već u 32. minuti susreta zaradio je direktni crveni karton, a ista sudbina je zadesila nogometaša domaće ekipe, ali u 63. minuti. Činilo se da će domaći sastav slaviti, ali u zadnjim trenucima susreta Roman Hubnik je donio poravnanje. Ipak, Hoffenheim će dočekati drugi dio sezone u gornjem dijelu tabele.

Dortmund je gostovao kod posljednjeplasiranog Freiburga, te slavio sa ubjedljivih 1:4. Nije dugo trebalo Milionerima da stignu do prednosti, jer je Robert Lewandowski već u sedmoj minuti poslao loptu iza leđa Olivera Baumanna. Ipak, u 34. minuti bilo je 1:1, a strijelac pogotka bio je Jan Rosenthal.

Kada se činilo da će se na predah otići rezultatom 1:1, Gundogan je pogodio za novo vodstvo dortmundskog sastava. Igrala se 44. minuta kada je njemački internacionalac, na asistenciju Jakuba Blaszczykowskog, donio slavlje gostima.

U drugom poluvremenu Milioneri su nastavili igrati svoju igru i uspostavili su totalnu dominaciju na travnjaku. Kevin Grosskreutz je u 59. minuti praktično riješio pitanje pobjednika, svojim četvrtim ovosezonskim pogotkom. Do kraja susreta gosti su došli do još ubjedljivijeg vodstva.

Robert Lewandowski je postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici, a igrala se 70. minuta. Rezultat 1:4 bio je i konačan, te su Milioneri ostali u igri za naslov prvaka. Sada zaostaju samo tri boda za minhenskim Bayernom.

Iznenađenje dana bila je pobjeda Nurnberga na BayAreni. Gosti su protiv Bayera slavili sa visokih 0:3. Strijelci za Nurnberg bili su Daniel Didavi, Jens Hegeler, te Tomas Pekhart. Nurnberg je ovom pobjedom pobjegao iz opasne zone, a ovo im je bila tek peta ovosezonska pobjeda.

Hamburg je remizirao sa Augsburgom, a rezultat je bio 1:1, dok je Salihamidžićev Wolfsburg bio bolji od Stuttgarta. Strijelac jedinog gola za Vukove bio je Sebastian Polter u 74. minuti. Naš bivši reprezentativac, Hasan Salihamidžić, šansu je dobio u 45. minuti, ali igru je morao napustiti već u 66. minuti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije