Salihović upitan za utakmicu s Mainzom

Ipak nije ozbiljnija povreda

Salihović upitan za utakmicu s Mainzom

Edmir Škorić

Sejad Salihović loše je doskočio na desnu nogu na samom otvaranju utakmice s Bjelorusijom. Iako je nastavio igrati, nešto kasnije morao je napustiti teren.

Salihovićev doskok poslije jednog duela s protivničkim igračem nije izgledao najbolje, što se moglo vidjeti i na izrazu njegovog lica. Iako je hrabri veznjak Hoffenheima nastavio utakmicu, Sušić ga je morao zamijeniti u 18. minuti.

U pitanju je povreda desnog meniskusa na koljenu. Nakon pregleda magnetnom rezonancom kod doktora Henninga Otla, ustanovljeno je da neće biti u pogonu nekoliko dana. Upitan je njegov nastup ovog vikenda na gostovanju kod Mainza.

Podsjetimo da je Salihović u prva tri kola Bundeslige postigao tri pogotka, uključujući i onaj fantastični iz slobodnog udarca za pobjedu nad aktuelnim prvakom Borussijom Dortmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.