Salihovića izliječio iscjeljitelj iz Egipta
Salihović se na teren vraća sedam dana prije prvih prognoza

Alternativna medicina

Salihovića izliječio iscjeljitelj iz Egipta

Sejad Salihović biće spreman za utakmicu 25. kola Bundeslige koju će Hoffenheim igrati 21. marta protiv Hannovera! Senzacija ili čudo, pitaju se njemački mediji?

Odgovor na eventualni prijevremeni oporavak od povrede vanjskih ligamenata lijevog koljena koju je zadobio u susretu 22. kola igranog 28. februara protiv Borussije Dortmund (0:0) i zbog koje su prve prognoze govorile da će pauzirati četiri sedmice, ponudio je njemački Bild.

Prema pisanju ovog lista, a što su potvrdili i u Hoffenheimu, Salihović je nakon povrede posjetio Egipćanina, Mohameda Khalifa, iscjeljitelja koji radi u Austriji (Sazlburg) oko 30 godina i kroz „čije ruke su prošli“ i velikani njemačkog i svjetskog sporta poput Borisa Beckera, Steffi Graf, Rogera Federera, Jurgen Kohler...

Salihović je u Austriji bio prošle sedmice i odmah su se osjetili prvi rezultati.

„Odmah nakon jednosatnog tretmana i prilikom šetnje osjećao sam se mnogo sigurnije“, izjavio je Salihović.

Salihović nije prvi igrač Hoffenheima koji je posjetio Khalifa. Prije našeg reprezentativca na tretmanu u Austriji bili su i Per Nillson i Selim Taber.

"Sa njim radimo otprilike dvije godine i imamo pozitivna iskustva“, izjavio je Dr. Pieter Becks, doktor Hoffenheima, objasnivši tačan metod rada Egipćanina:

„On svoju iscjeljiteljsku moć na povrijeđeni dio prenosi pomoću ruku, tako što u nekoliko navrata izvrši jak pritisak na povrijeđeni dio, što pridonosi brzom ozdravljenju.“

Bilo kako bilo, izgleda da je u Salihovićevom slučaju „terapija“ pomogla i da će se naš reprezentativac na teren vratiti sedam dana prije predviđenog roka, što je potvrdio i naš „ljevonogi topnik“:

„Očekujem da nastupim protiv Hannovera.“

Sigurno je da će ova informacija obradovati i selektora BiH, Miroslava Ćiru Blaževića, koji je pozvao Salihovića za kvalifikacione susrete sa Belgijom, 28. marta u Genku i četiri dana kasnije na Bilinom polju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.