Salihovićev gol ključan za plasman dalje

Hoffenheim savladao Germainiju Windeck

Salihovićev gol ključan za plasman dalje

Hoffenheim je savladao Germainiju Windeck sa 3:1 u gostima u okviru Kupa Njemačke, ali ključni gol za plasman bundesligaša dalje postigao je Sejad Salihović.

Florian Buchholz na asistenciju Daniela Ottersbacha doveo je Germaniju u vodstvo na iznenađenje mnogih. Do kraja prvog poluvremena Hoffenheim nije uspio izjednačiti.

U drugom dijelu susreta Bastian Dankert pokazao je na bijelu tačku, a loptu u ruke uzeo je Sejad Salihović. Naš reprezenattivac bio je siguran sa bijele tačke i donio je Hoffenheimu poravnanje.

U regularnih 90 minuta rezultat se nije mijenjao, a u produžecima Hoffenheim je postigao dva gola. Fabian Johnson i Ryan Babel su dokrajčili Germaiju.

U ovom susretu nije bilo Vedada Ibiševića, koji se nedavno povrijedio na treningu. No, na svu sreću, nije riječ o težoj povredi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.