Salihovićev incident imao pozitivan učinak

Iako je kažnjen sa 10.000 eura

Salihovićev incident imao pozitivan učinak

Sukob našeg Sejada Salihovića i Marvina Comppera na treningu Hoffenheima nije loše uticao na ekipu, čak štoviše imao je pozitivan učinak.

Salihović se u ponedjeljak na treningu sukobio sa Compperom kojeg je udario glavom. Nakon toga, kažnjen je sa 10.000 eura, ali to nije imalo nikakvog negativnog uticaja na momčad.

"Jasno je da je Sali pretjerao. Ali, također važno je da tu žar prenese i u igru", rekao je Andreas Beck, kapiten Hoffenheima, a sličnoj mišljenja bio je i trener Marco Pezzaiuoli koji je rekao:

"Možete igrati samo onako kako trenirate. Ako neko nije stimulisan na treningu, teško je utvrditi ko je to na terenu. Zato, agresivnost je važna, ali naravno postoje granice. Mislim da ćemo ovu agresivnost prenijeti na subotnju utakmicu".

"Bolje je da u timu ima agresivnosti. Trebamo igrati agresivno. Nadam se da će ova utakmica protiv Hamburga biti bolja od one u Hannoveru", rekao je Ernst Tanner, sportski direktor Hoffenheima.

"Nadam se da će Sali pretovoriti ovaj događaj u pozitivnu energiju", rekao je golman Tom Starke koji je sudjelovao u razdvajanju Salihovića i Comppera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.