Salihoviću 90 minuta u remiju Freiburga i Hoffenheima

Bundesliga, 31. kolo

Salihoviću 90 minuta u remiju Freiburga i Hoffenheima

Edmir Škorić

Bez pobjednika, rezultatom 0:0, završen je posljednji susret 31. kola njemačke Bundeslige u kojem su snage odmjerili Freiburg i Hoffenheim.

Tri kola prije kraja prvenstva, Freiburg i Hoffenheim ne strahuju za svoj opstanak u Bundesligi, pa su bez nekog većeg pritiska odigrali svoju utakmicu u Freiburgu.

 Bilo je nekoliko prilika na obje strane, ali mreže Olivera Baumanna i Toma Starkea ostale su netaknute. Babbel je za gostujući sastav u drugom dijelu jednu "bombu" poslao malo preko gola Baumanna, a na drugoj strani je Caligiuri pogodio stativu.

Najbolja prilika na utakmici dogodila se u 84. minuti. Babel je ubacio s desne strane, bivši igrač Freiburga Daniel Williams malo iskosa s desne strane, potpuno slobodan, pogodio vanjski dio mreže Bamuannovog gola.

Za goste je svih 90 minuta igrao bh. reprezentativac Sejad Salihović, koji je izvodio kornere i slobodne udarce. Mensur Mujdža, još jedan bh. reprezentativac, nije bio u kadru Freiburga.

Bundesliga, 31. kolo:

Freiburg - Hoffenheim 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.