Salihoviću gol i asistencija, Hoffenheimu bod

Bundesliga, 20. kolo

Salihoviću gol i asistencija, Hoffenheimu bod

Danas je odigrano pet utakmica 20. kola Bundeslige, u kojima je postignuto nekoliko zanimljivih i neočekivanih rezultata, a čak četiri utakmice su završile bez pobjednika.

Sejad Salihović je upisao asistenciju i gol u remiju Hoffenheima i Augsburga 2:2, što ipak nije bilo dovoljno za pobjedu njegovog tima, a teren je napustio u 71. minuti. Augsburg je poveo u 31. minuti golom Moldersa, ali je Hoffenheim sedam minuta kasnije, preko Mlape i nakon asistencije našeg Sejada Salihovića izjednačio.

Na početku drugog poluvremena, dosuđen je jedanaesterac za domaće, koji je sigurno izveo bh. reprezentativac, a bod gostima je donio Langkamp u 72. minuti.

Schalke je na svome terenu odigrao samo 1:1 protiv Mainza i tako je propustio veliku priliku da se nađe na vrhu tabele.

Zabavnik je u 15. minuti centrirao, a Zidan ostao zaboravljen na petercu i sigurnim šutem savldao Unnerstala za vodstvo Mainza. Schalke je na početku drugog poluvremena izjednačio golom Obasija, a i pored velikih ataka, do kraja nisu uspjeli doći do pobjedonosnog gola.

Stuttgart našeg Vedada Ibiševića, remizirao je na gostovanju u Leverkusenu 2:2, a Vedo je odigrao svih 90. minuta, zaradivši žuti karton. Hasan Salihamidžić nije igrao u remiju Wolfsburga i M'Gladbacha.

Bundesliga, 20. kolo


Hertha-Hannover 0:1
Hoffenheim-Augsburg 2:2
Leverkusen-Stuttgart 2:2
Schalke-Mainz  1:1
Wolfsburg-Moenchengladbach 0:0




www.todayfoot.com Ho 1-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije