Salpingidis utišao Maksimir

Evropska liga: Dinamo stao bez plasmana dalje

Salpingidis utišao Maksimir

Zagrebački Dinamo, kojeg sa klupe vodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, nije uspio izboriti evropsko proljeće, pretrpivši poraz od 1:0 na Maksimiru od PAOK-a.

Zagrebački Modri bili su mnogo bolji protivnik tokom prvih 45 minuta igre. Ipak, prvu priliku na susretu imali su gosti iz Soluna. U šestoj minuti mladi Barbarić je glavom praktično dodao loptu Athanasiadisu, čiji šut sa nekoliko metara golman Dinama Kelava uspijeva izbaciti u korner.

Domaći su uzvratili u 19. minuti kada je Badelj šutirao, ali golman PAOK-a Chalkias uspijeva tek iz drugog pokušaja ukrotiti njegov udarac. Najbolju priliku u prvom dijelu je u 30. minuti imao Tonel, ali njegov udarac, nakon korenera Sammira, Contreras zaustavlja na samoj gol-liniji.

Dinamo je nastavio sa napadima, pa su pet minuta kasnije dvije prilike u jednom napadu imali Beqiraj i Tomeček, ali mreža gostiju se nije zatresla. Sjajnu priliku dvije minute prije odlaska na odmor imao je Sammir, koji je iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara pogodio vanjski dio stative PAOK-ovog gola.

U nastavku PAOK je izgledao mnogo bolje nego je to bio slučaj u prvom poluvremenu. Nakon jedne dobre akcije u 60. minuti lopta je došla do Salpingidisa, koji matira Kelavu za vodstvo grčkog predstavnika.

Nakon primljen og gola, moral izabranika trenera Vahida Halilhodžića pao je ispod nule, pa su gosti iz Soluna rutinski priveli susret kraju, izborivši plasman u naredni krug takmičenja.

U drugom susretu iz grupe D, snage su odmjerili Club Brugge i Villarreal, a ovaj meč nije odlučivao ništa, s obzirom da su Belgijanci već prije otpali, dok je Žuta podmornica prije ovog kola osigurala naredni krug. Kouemaha je doveo domaće u vodstvo u 28. minuti, ali je Villarreal preokrenuo rezultat sa dva gola Giussepe Rossija u 30. i 34. minutu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.